Tekstilbank ve engelliler sporu

Tekstilbank , bu yıl da Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV ) tarafından 17- 19 Kasım tarihlerinde İstanbul `da düzenlenen 3. TESYEV Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası `nın ana sponsoru. Zaman içinde geleneksel hale gelen bu Satranç Turnuvası `na destek veren Tekstilbank `a şükranlarımızı sunuyoruz.

Dün başlayan turnuvaya, 16 ilimizden 62 sporcu katılıyor. Her kulüpten 3 sporcunun yanı sıra, Türkiye sıralamasında ilk 10` a giren satranççılar da yarışacak. Tekstilbank `ın ana sponsor olmasıyla para ödüllü hale getirilen turnuvada, yine Kerim Selim Altınok kardeşlerin ilk sıraları paylaşması bekleniyor.

Adına turnuva düzenlenen Karabük Spor eski başkanlarından Osman Şahin , genç sayılabilecek bir yaşta, bundan 5 yıl evvel aramızdan ayrıldı. TESYEV `in hem kurucu üyesi hem de yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Osman Şahin `in, kalbinin insan sevgisiyle doluluğu, haksızlıklar karşısında gösterdiği tepkiler biz yaşadığımız sürece de hep akıllarımızda kalacak.

Bu ve benzeri engelli sporlarıyla ilgili turnuvalara ne kadar çok destek verilirse, ülkemizde de engelli insanların sesleri daha fazla çıkar. Engelli insanlarımız acınmak istemiyor. Sadece insan yerine konulmak istiyorlar. Bu konuda da ne kadar çalışsak azdır. Bir de her zaman söylediğimiz gibi, engelli sporları gerçek spordur. Bilmeyenlerin, anlamayanların dediği gibi `Dandik` falan da değildir. Eğitim seviyesinin de gelişmesi ile ülkemizde de, Batı ülkelerinde bu tip çirkin yakıştırmalar bir gün tamamıyla ortadan kalkacaktır.

Vaktiniz olursa yarın saat 09.00`dan itibaren İstanbul Burhan Felek Spor Salonu `nda yapılan Satranç Turnuvası `na gelip izlerseniz, görme engelli insanların nasıl satranç oynadıklarına sizler de şaşarsınız.

ykoca@milliyet .com.tr

2006-11-18 Milliyet