Müzikal Öz Geçmişimiz

 

Kerim Altınok annelerinin, çocukken aldığı oyuncak piyanosu ile

Kerim ve Selim Altınok kardeşler müziğe, annelerinin ilkokul birinci sınıfı geçme hediyesi olarak aldığı oyuncak piyano ve ksilofon ile başladılar.

Kerim ve Selim Çocukken küçük akordiyonları ile

Radyoda dinledikleri müzikleri kulaktan çalabiliyorlardı, anneleri müziğe yatkınlıklarını fark etti. Üçüncü sınıfa geldiklerinde en çok istedikleri kırmızı akordiyonlarına kavuştular.

Kerim ve Selim Altınok blok flütlerle

Okullarında açılan müzik kursuna devam ettiler. Bir yıl içinde, yeni popüler şarkıların notalarını kendileri çıkartıp sınıfa öğretecek düzeye geldiler. Beşinci sınıfta org çalmayı öğrendiler.Orta okulda blok flüt ile tanıştılar.

Selim Altınok kemanıyla

Ardından Kerim gitar, Selim mandolin ve keman çalmayı öğrendi.

Selim keman,Kerim akordiyon çalarken

Üniversitede, İstanbul Üniversitesi Çok Sesli Korosu’na katıldılar. Bu arada “GRUP DİNLENCE” adıyla kendi müzik topluluklarını kurdular, beste çalışmaları yaptılar, üniversitelerde ve çeşitli kültür merkezlerinde konserler verdiler, çoğunlukla kendi
bestelerini seslendirdiler. 1988 yılında girdikleri İ.Ü. Devlet Konservatuvarı
Yarı Zamanlı Batı Şan Bölümünden 1991 yılında mezun oldular. Aynı yıllarda Timur Selçuk'laArmoni çalıştılar. 1994 yılında Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi bünyesinde çok sesli koro kurdular.

Çok Sesli Koro Yunus Emre Kültür Merkezinde

Türkiye’nin Görme engellilerden oluşan tek polifonik korosu olan bu topluluğun yaklaşık on yıl süreyle şefliğini yaptılar. Koroyla çok sayıda konser verdiler. Festival ve yarışmalara katıldılar. Koro Türkiye Polifonik Korolar Derneği'nin düzenlediği şenliklerde ödüller kazandı.

Yıkım Şenliği Konserinde Leman Sam,Kerim-Selim Altınok

Galata Şenliği Konseri Yusuf Basmacı,Kerim-Selim Altınok

2000'li yıllardan itibaren Selim – Kerim Altınok İkilisi olarak verdikleri konserlerle dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyorlar. 2008 yılında "Engelsiz Orkestra"yı kurarak bu toplulukla kültür merkezlerinde konserler verdiler.

İstanbul Barosu Türkü Gecesi Konser sonrası Kerim ve Selim Altınok'a çiçek verilirken

Müzik yoluyla bir misyon üstlendikleri bu tür sosyal etkinliklerin yanı sıra Altınok Kardeşler profesyonel müzik yaşamlarını da sürdürmektedirler.1988 yılından itibaren İstanbul’da çeşitli mekanlarda sahne almaktadırlar. 2000 yılına kadar Antalya, Side, Bodrum gibi tatil merkezlerinde
müzik yaptılar.

Selim Altınok, halen Türkiye’nin sayılı mandolinistleri arasında yer almaktadır. Mandolin ve gitar çalmanın yanı sıra, sahnede seslerini de kullanmakta, Kerim solist, Selim vokalist olarak performans sergilemektedirler.


İktisatlılar Evi İFMC, Karaköyüm'de program yapmakta, "Karanlıkta yemek"(İFMC) etkinliklerinde müzik yapmaktalar.
2016 yılında, dört genç müzisyenle birlikte kurdukları 3X2 ile Türküleri modern bir anlayışla seslendirmektedirler.

"TOFD Sanat Atölyesi"nin projelerine de katkı veren Altınok'lar, 2014 yılından ibibaren "Rüya ve maskeler" tiyatral dans gösterisinde müzik drektörlüğünü üstlenmişlerdir. 2019 yılından itibaren "Karanlığın Rengi Beyaz" adlı müzikli tiyatroda görev almışlardır.

 

 

 RM_KerimSelimLindaVeDanscilarBeyazKiyafetle.jpgKRB_OyunAfisKasim2019.jpg


BalalaykaÇarango